Dimitri Brečević
Vinar Dimitri Brečević rođen je u Francuskoj, gdje je, u Bordeauxu, studirao enologiju, a zatim se seli u Istru, rodnu grudu svoga oca. Brečevićeva majka potječe iz francuskog gradića Jurançona čije je podneblje poznato po bijelim vinima pa i ne čudi da je osim struke, vino postalo i Brečevićeva strast. Nakon diplomiranja 2002. godine radio je u vinarijama diljem svijeta (Domaine de Chevalier u Francuskoj, Canterbury House Winery na Novom Zelandu), da bi 2006. osnovao svoju vinariju u Buzetu u Istri i nazvao je Piquentum, prema latinskom nazivu za Buzet. Piquentum pruža tipične arome istarske malvazije, refoška i roséa na jedan potpuno iskren način. Piquentum teži vinima kojima treba više vremena da sazriju i koja razvijaju divne sekundarne i tercijarne arome. Dimitri Brečević nastoji shvatiti grožđe, zemlju i potrošača te time otkriti istinu i karakter istarske zemlje.